Ads Top

AFM: Omgang met klanten bij betalingsproblemen consumptief krediet kan beter

Klanten met een betalingsprobleem bij een consumptief krediet kunnen door aanbieders beter geholpen worden. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder 9 aanbieders. De AFM wil dat aanbieders in hun achterstandsbeheer duurzame oplossingen aanreiken en hierbij gebruik maken van inzichten uit de gedragswetenschappen.

De AFM onderzocht of aanbieders van consumptief krediet bij betalingsproblemen voldoende bijdragen aan een schuldenvrije toekomst op een redelijke termijn. De AFM heeft vijf uitgangspunten opgesteld voor goed achterstandsbeheer:

Er is productief contact tussen aanbieder en klant.
De oplossing is gebaseerd op de persoonlijke (financiële) situatie van de klant.
Het oplossingenbeleid is van goede kwaliteit.
Medewerkers zijn in staat om een goede oplossing te bieden.
Afspraken met incassopartners zijn gericht op het klantbelang.

De AFM ziet ten aanzien van alle uitgangspunten ruimte voor verbetering. Zo kunnen veel aanbieders bijvoorbeeld brieven constructiever maken, beter rekening houden met de financiële situatie van de klant en de sturing op incassopartners meer vanuit het klantbelang inrichten.

De toezichthouder wil wel benadrukken dat er grote verschillen zitten tussen de aanbieders. Bij sommige aanbieders zijn flinke verbeteringen nodig om te borgen dat het klantbelang centraal staat, andere aanbieders zijn al goed op weg. De uitgangspunten van de AFM gaan op een aantal punten ook verder dan wat de wettelijke regels van aanbieders verlangen.

1 opmerking:

  1. Grote of onverwachte uitgaven kunnen iedereen besluipen. Het krijgen van een persoonlijke lening voor onverwachte financiële problemen kan moeilijk zijn, zelfs zonder een slechte kredietwaardigheid. Waar kunt u terecht als u een lening nodig heeft in heel Europa? Het antwoord is CREDITMUTEL via creditmutelhome@gmail.com!

    Als er onverwachte uitgaven voor de deur verschijnen, laat CREDITMUEL u dan helpen dekking te vinden. Een lening van deze geweldige organisatie kan de oplossing zijn die u nodig heeft om te voorkomen dat u overweldigd raakt wanneer de uitgaven van het dagelijks leven zich opstapelen. Vandaag is er een perfecte oplossing aan u aangeboden, vraag vandaag nog een lening aan van 3.000 tot 5.000.000 euro met een jaarlijkse rentevoet van 5%. Grijp die kans meteen en neem contact op met onze snelle reactiemail via creditmutelhome@gmail.com. Wij zijn altijd geopend.

    Het leven kan moeilijk zijn en daarom zijn we hier om de druk te verminderen. Een lening aangaan via CRREDITMUTEL is supersnel en gemakkelijk. Of het nu gaat om een ​​persoonlijke lening, autolening of zakelijke lening, ons doel is om de beste online lening van Europa te zijn. Ervaar een nieuwe en betere manier om een ​​lening aan te gaan wanneer u contact met ons opneemt via creditmutelhome@gmail.com.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.