Ads Top

'ABN Amro zet ondernemer in coronatijd klem met wurgkrediet'

Honderden ondernemers verkeren in zware financiële problemen omdat het ze door teruglopende inkomsten niet meer lukt om de torenhoge rentes over hun ondernemerskrediet te betalen. ABN Amro heeft een tijdelijke rentestop aangeboden vanwege de coronacrisis, maar daar komt in de praktijk weinig van terecht. Het gaat om al jaren lopende ondernemerskredieten die door deskundigen ‘wurgkredieten’ worden genoemd.

Dit blijkt uit klachten die bij het programma Kassa en de organisatie Shureluck, die ondernemers bijstaat, binnenkomen. Ondernemers geven aan dat ABN Amro de rente-afschrijvingen gewoon door laat gaan, omdat de rente in een later stadium ‘nu eenmaal toch betaald moet worden’. Als de vordering uit handen is gegeven aan een incassobureau krijgen ABN Amro klanten te horen dat zij om deze reden geen gebruik kunnen maken van de uitstelregeling. De rentestop van de bank gold voor de periode april tot en met september.

Uit onderzoek van Kassa en Shureluck blijkt dat de rente die ABN Amro rekent veel te hoog is. Veel ondernemers geven aan hierdoor onder bijstandsniveau terecht te komen. Aflossen lukt al helemaal niet waardoor ze al soms al meer dan twintig jaar vastzitten aan dit wurgkrediet. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.