Ads Top

Univé breidt dekking schadeverzekeringen uit met standaard cyberhulp

Univé gaat haar leden helpen bij het voorkomen, beperken en herstellen van schade door cybercriminaliteit. De coöperatie heeft een speciale cyberhelpdesk opgezet, die 24/7 klaarstaat voor klanten die met cybercriminaliteit te maken hebben of dit vermoeden.

De toegang tot de service is standaard toegevoegd aan de dekking van alle schadeverzekeringen en daarmee direct beschikbaar voor 1,1 miljoen leden.

Waar de hoeveelheid slachtoffers van traditionele criminaliteit als inbraak, diefstal en vernieling daalt, neemt dit aantal in geval van cybercriminaliteit sinds 2016 jaarlijks toe. Volgens de laatste meting van het CBS werden in 2019 meer dan twee miljoen Nederlanders slachtoffer van cybercriminaliteit. Dat dit aantal in 2020 opnieuw hoger zal blijken, lijkt het jaartotaal aan geregistreerde online misdrijven te voorspellen. Vorige maand maakte de politie bekend dat het in 2020 maar liefst elfduizend meldingen van een cyberincident ontving. Een stijging van 127 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De politie schrijft de trend mede toe aan de coronapandemie.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.