Ads Top

iDEAL betalingen naar hoogtepunt

Het aantal iDEAL-betalingen is afgelopen januari met een recordpercentage van 51,9 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder, naar 96,8 miljoen betalingen. Dat meldt Currence, het bedrijf achter iDEAL.

Sinds iDEAL tien jaar geleden tot wasdom kwam, pakweg vijf jaar na de lancering in 2005, is de groei van het aantal maandelijkse betalingen niet zo hoog geweest.

De transactiecijfers van de afgelopen maanden bevestigen de grote verschuiving van aankopen aan de toonbank naar online aankopen, als gevolg van de coronacrisis.
 
Het aandeel C2C-betalingen met iDEAL voor mobiele onderlinge betaalverzoeken is sinds vorig jaar januari teruggelopen van 22 naar 15 procent, vanwege de lockdown en avondklok. De toename van het aantal iDEAL-betalingen in e-commerce (C2B- en B2B-betalingen in webwinkels) is daardoor nog veel hoger, naar schatting 65 procent.
 
De omzet met iDEAL is in januari met 50,4 procent gegroeid, tot 8,26 miljard. Het gemiddeld bedrag per betaling was 85,31 euro, zo’n 90 eurocent lager dan vorig jaar.
 
Eerder werd al bekend dat het aantal pinbetalingen aan fysieke winkelkassa’s in januari sterk is gedaald, met 29,4 procent. Dat is de sterkste daling sinds Currence en later Betaalvereniging Nederland de maandcijfers voor pinnen bijhouden (sinds 2005).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.