Ads Top

Financiering van bedrijven in coronatijd zet door

De financieringen door banken van bedrijven tijdens de coronacrisis zet door. Sinds de laatste Corona Monitor banken half december is het totaalbedrag aan financiering gestegen met 5,5 miljard euro. Dat blijkt uit de eerste Corona Monitor banken van het nieuwe jaar.

In algemene zin blijft de kredietverlening hiermee op peil, maar banken merken hierbij op dat in de sectoren die te maken hebben met beperkende maatregelen het beeld minder rooskleurig is. De pijn komt steeds duidelijker naar voren bij bedrijven in getroffen sectoren en hun toeleveranciers. Bedrijven teren al geruime tijd in op reserves en stapelen schulden op.

Sinds het begin van de coronacrisis hebben banken bijna 48.000 ondernemers geholpen aan financieringen met een totale waarde van 35,5 miljard. 129.000 bedrijven hebben vorig jaar een betaalpauze gekregen, met een totale waarde van 3,1 miljard; dit betreft de generieke betaalpauze die vorig jaar kort na het begin van de crisis is gegeven. Hiermee staat de teller sinds het begin van de coronacrisis in maart vorig jaar op in totaal 38,6 miljard euro voor 177.000 ondernemers.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.