Ads Top

Hoge penetratie betaal- en bank-apps onder jongere leeftijdsgroepen

De ING bankieren app staat op ruim vier van de tien Nederlandse smartphones geïnstalleerd, zo blijkt uit het Dutch Apps Market rapport van Telecompaper over het vierde kwartaal van 2020. Het is daarmee de populairste bankiersapp.

Op de gedeelde tweede plaats staan betaal-app Tikkie en de mobiel bankieren app van de Rabobank, die beide op meer dan drie op de tien smartphones geïnstalleerd staan.

De penetratie van de mobiel bankieren-app van ABN Amro, tevens eigenaar van Tikkie, komt niet verder dan twee op de tien smartphones.

De meeste bank- en betaal-apps worden het meest gebruikt door jongere Nederlanders. De mobiel bankieren app van de ING is hier een uitzondering op. De app staat geïnstalleerd op 63 procent van alle smartphones van 65-plussers, tegenover 41 procent van alle jongeren in de leeftijd 16-24 jaar. Tikkie en Apple Pay kennen een sterk omgedraaide situatie, waarbij de installed base vooral erg hoog ligt onder jonge gebruikers en laag onder senioren en 65-plussers.

Tikkie is in Nederland de meest gebruikte betaal-app, waarbij Tikkie opvallend vaak geïnstalleerd staat op iPhones en op smartphones van jongere gebruikers.

Verder blijkt uit het rapport dat één op de drie iPhone bezitters gebruik maakt van Apple Pay en dat wallet-apps voor spaar- en loyaliteitskaarten zoals OK en Stocard maar een beperkte penetratie kennen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.