Ads Top

Volksbank geeft € 500 miljoen aan senior non-preferred obligaties uit

De Volksbank heeft haar eerste senior non-preferred (SNP) obligaties uitgegeven, tevens de eerste transactie onder het vernieuwde Green Bond Framework 2021, dat voldoet aan de EU Green Bond Standard. De SNP-obligaties, in totaal 500 miljoen euro, hebben een looptijd van 7 jaar en een coupon van 0,375 procent.

Het Green Bond Framework 2021 voldoet aan de ICMA Green Bond Principles en sluit aan bij de aanbevelingen van het Climate Bonds Initiative, het TEG-rapport en de Draft Delegated Acts van de EU Taxonomie. ISS ESG heeft dit middels een positieve Second Party Opinion bevestigd. Deze Second Party Opinion is gebaseerd op het EU Green Bond Standard-model.

De Volksbank beschouwt groene obligaties als een effectief instrument om beleggingen te faciliteren in activa die positief bijdragen aan het klimaat en aan het behalen van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties en de EU-doelstellingen. Met haar groene financieringsstrategie wil de Volksbank een verdere diversificatie van haar beleggersbasis bewerkstelligen door zich te richten op maatschappelijk verantwoorde en sterk geëngageerde duurzame beleggers en gelijktijdig de relatie met bestaande beleggers te versterken. Bijna 60% van de € 500 miljoen uitgifte is gealloceerd aan sterk geëngageerde duurzame beleggers.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.