Ads Top

‘Groene lening’ straks mede mogelijk door veilig data delen

Hypotheekverstrekkers en netbeheerders onderzoeken samen binnen de Data Sharing Coalition hoe consumenten hun energie-data kunnen benutten bij toekomstige ‘groene leningen’ voor het verduurzamen van hun huis. Op de conferentie NL Digitaal werden onlangs de mogelijkheden voor het delen van deze data verkend; de conferentie is nu online voor iedereen beschikbaar.

Binnen de (internationale) Data Sharing Coalition, waarvan ook Netbeheer Nederland deel uitmaakt, werken veel organisaties samen om – in het belang van de consument - het veilig delen van data tussen sectoren te bevorderen en eenvoudiger te maken. Ook de financiële sector ziet hier mogelijkheden, onder andere waar het diensten betreft op het gebied van duurzaamheid. Het Hypotheken Data Netwerk (HDN, opgezet door de gezamenlijke hypotheekaanbieders) onderzoekt de mogelijkheid van groene leningen, voor het verduurzamen van woningen.

De consument deelt data over zijn of haar energieverbruik met een tussenpersoon en/of geldverstrekker, die het besparingspotentieel van bepaalde energiebesparende maatregelen kan inschatten. Dit kan een op zichzelf staand advies zijn, maar het kan ook worden verwerkt in een advies om deze energiebesparende maatregelen te financieren met een lening.  Wie straks gebruik wil maken van deze mogelijkheid, kan een geldverstrekker veilig toegang geven tot zijn of haar energieverbruiksdata. We ontwikkelen hiervoor binnen de sector gezamenlijk een digitaal toegangssysteem waarbij de consument zelf de regie heeft en bepaalt welke partijen gebruik kunnen maken van de data.

Voor de consument wordt het delen van energie(verbruiks)data steeds interessanter. In de toekomst zullen diensten beschikbaar zijn waar consumenten gebruik van kunnen maken door de aanbieders toegang te geven tot hun energie-data. Sommige van deze diensten zijn al bekend, andere zijn nog in ontwikkeling. Denk aan het lokaal verhandelen van zelf opgewekte energie of het apart afrekenen van individuele apparaten via de slimme meter.

1 opmerking:

  1. Hallo allemaal, Bent u op zoek naar een professionele handelaar, forex en binaire manager die u zal helpen bij het verhandelen en beheren van uw account met een goede en enorme winst in ruil daarvoor. u kunt contact opnemen met MR. CARLOS ELLISON voor je investeringsplan, want hij hielp me 12.000 usd te verdienen met kleine investeringsfondsen. Carlos Ellison, u bent de beste handelaar die ik kan aanbevelen aan iedereen die wil investeren en handelen met een echte handelaar, hij helpt ook bij het terugvorderen van verliesfondsen ... u kunt contact met hem opnemen via zijn e-mail:
    carlose78910@gmail.com
    Via whatsapp: (+12166263236)

    Ik raad je aan niet te aarzelen. Hij is geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.