Ads Top

Helft Nederlanders kijkt ondanks waardevermeerdering na verbouwing niet naar opstalverzekering

In de afgelopen drie jaar heeft ruim driekwart van de Nederlanders hun huis en/of tuin verbouwd. De meeste verbouwingen vonden plaats tijdens de coronacrisis.

Hoewel voor één derde van de verbouwers waardevermeerdering van hun huis de reden is van de verbouwing, heeft bijna de helft van de Nederlanders na de verbouwing niet naar zijn of haar opstalverzekering gekeken.

Bij slechts 33 procent van de Nederlanders was de opstalverzekering na de verbouwing nog passend bij de woning. Dit blijkt uit onderzoek van online consumentenadviseur Pricewise, in samenwerking met onafhankelijk veldwerkbureau Panel Inzicht.

Vooral eigenaren van een koopwoning hebben in de afgelopen drie jaar één of meerdere veranderingen gedaan aan hun huis of tuin (83%), ten opzichte van huurders (68%). Bij de meeste verbouwingen (66%) die in de afgelopen drie jaar zijn gedaan, gaat het om kleine verbouwingen, zoals een nieuwe vloer of stucwerk. Vooral Nederlanders met koophuizen doen grote verbouwingen.

Huurders doen daarentegen vaker kleinere verbouwingen. Slechts 44% van de mensen die een kleine verbouwing heeft gedaan, heeft naar hun opstalverzekering gekeken. Van de mensen die een grote verbouwing hebben gedaan, zoals het vervangen van de keuken of het installeren van een dakkapel, heeft 64% naar hun opstalverzekering gekeken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.