Ads Top

Boeteclausule Ferratum overstijgt maximale kredietvergoeding

Het Finse Ferratum is al jaren actief op de Nederlandse markt met flitskredieten tegen torenhoge kosten.

Telkens als de Nederlandse wetgever maatregelen neemt om de aanbieders van flitskredieten met hoge kosten aan te pakken, komt Ferratum terug met een andere constructie, zo bleek zaterdag bij het programma Kassa.

Wanneer het geleende bedrag is overgemaakt op de rekening van de klant, heeft deze vijf dagen om een persoonlijke garantsteller te regelen. Anders kan een boete worden opgelegd.

Met deze boete overstijgen de kosten voor het krediet de maximale kosten die volgens toezichthouder AFM voor een krediet gerekend mogen worden door een kredietaanbieder. De maximale kredietvergoeding is sinds 10 augustus 10 procent op jaarbasis. Daarvoor was het 14 procent.

Ferratum ontkent in een schriftelijke reactie dat ze tegen de Nederlandse en/of Europese wet handelen: 'We blijven benadrukken dat de online kredietactiviteiten van Saldodipje volledig in overeenstemming zijn met de Europese richtlijn consumentenkrediet, de Europese richtlijn inzake elektronische handel, artikel 1:16 van de Nederlandse Wet op het financieel toezicht en alle andere toepasselijke regelgeving. Alle bedragen die op grond van de leningsovereenkomst in rekening worden gebracht, worden berekend in overeenstemming met de relevante regels en zijn in overeenstemming met de bepalingen betreffende het maximaal toegestane kredietvergoedingspercentage.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.