Ads Top

Boeteclausule Ferratum overstijgt maximale kredietvergoeding

Het Finse Ferratum is al jaren actief op de Nederlandse markt met flitskredieten tegen torenhoge kosten.

Telkens als de Nederlandse wetgever maatregelen neemt om de aanbieders van flitskredieten met hoge kosten aan te pakken, komt Ferratum terug met een andere constructie, zo bleek zaterdag bij het programma Kassa.

Wanneer het geleende bedrag is overgemaakt op de rekening van de klant, heeft deze vijf dagen om een persoonlijke garantsteller te regelen. Anders kan een boete worden opgelegd.

Met deze boete overstijgen de kosten voor het krediet de maximale kosten die volgens toezichthouder AFM voor een krediet gerekend mogen worden door een kredietaanbieder. De maximale kredietvergoeding is sinds 10 augustus 10 procent op jaarbasis. Daarvoor was het 14 procent.

Ferratum ontkent in een schriftelijke reactie dat ze tegen de Nederlandse en/of Europese wet handelen: 'We blijven benadrukken dat de online kredietactiviteiten van Saldodipje volledig in overeenstemming zijn met de Europese richtlijn consumentenkrediet, de Europese richtlijn inzake elektronische handel, artikel 1:16 van de Nederlandse Wet op het financieel toezicht en alle andere toepasselijke regelgeving. Alle bedragen die op grond van de leningsovereenkomst in rekening worden gebracht, worden berekend in overeenstemming met de relevante regels en zijn in overeenstemming met de bepalingen betreffende het maximaal toegestane kredietvergoedingspercentage.'

1 opmerking:

 1. Hallo dames en heren, heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te realiseren? als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn firma. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer informatie, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me rechtstreeks een bericht op WhatsApp via: 00447903159998 en ontvang direct een reactie.

  Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen bij het vervullen van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan individuen en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

  Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
  * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
  * Flexibel bedrag - u beslist hoeveel u wilt lenen.
  * Snelle directe financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
  * Flexibele rentevoet - Betaalbare rentevoet van 3%.
  * Hoge goedkeuringspercentages
  * Flexibele terugbetaling - u krijgt de kans om de terugbetalingsdatum te kiezen, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
  * Eenvoudige online applicatie.
  * Persoonlijke begeleiding en expertise.
  * Geen verborgen kosten

  Loop een kans niet mis door gebrek aan geld. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening, omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

  Voor meer informatie over ons kredietaanbod kunt u ons uw kredietaanvraag sturen via:
  E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
  WhatsApp: +447903159998

  Tussenpersonen / Consultants / Makelaars zijn welkom om hun klanten mee te brengen en zijn 100% beschermd. In alle vertrouwen werken we samen voor de voordelen van alle betrokken partijen.

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.