Ads Top

Rabo GroenSparen vanaf april heropend

Per 1 april 2021 brengt Rabobank Rabo GroenSparen terug in de markt. Klanten kunnen vanaf dat moment een nieuwe rekening openen, of extra inleggen op een bestaande rekening Rabo GroenSparen.

Rabobank investeert via Rabo Groen Bank B.V. minimaal 70 procent van de inleg direct in groene projecten. De herintroductie van Rabo GroenSparen gaat volledig digitaal: de spaarrekening is per 1 april online toegankelijk via de Rabo App.

De rente voor Rabo GroenSparen wijzigt van 0,01 procent naar -0,50 procent. Door het beleid van de Europese Centrale Bank zijn de marktrentes al lange tijd zeer laag. Het vooruitzicht is dat dit voorlopig zo blijft. Hierdoor is lenen nu goedkoper, maar sparen minder aantrekkelijk. Dat heeft ook effect op Rabo GroenSparen.

Met dit aangepaste rentetarief kan Rabobank Rabo GroenSparen weer beschikbaar stellen. Met de bijbehorende fiscale voordelen biedt de bank toch een aantrekkelijk product: deze fiscale voordelen kunnen klanten een positief netto rendement opleveren. Zo profiteren klanten mogelijk van een extra vrijstelling voor de vermogensrendementsheffing. Rabo Groen Bank B.V. is op dit moment een aangewezen groenfonds. Het tegoed op Rabo GroenSparen is daardoor aangemerkt als groene belegging, waarvoor in box 3 een extra vrijstelling geldt, boven het heffingvrij vermogen van 50.000 euro per persoon (in 2021). Bovendien is er een extra heffingskorting van 0,70 procent over het vrijgestelde tegoed, dat aftrekbaar is van de te betalen inkomstenbelasting.
 
Klanten dienen rekening te houden met de belastingregels die voor de eigen specifieke situatie gelden. In 2021 is de fiscale groenvrijstelling 60.429 euro per persoon. Het maximaal toegestane tegoed op een rekening is  121.000 (2021). Bij de huidige fiscale regeling van de overheid zullen de fiscale voordelen voor bijna iedereen groter zijn dan het bedrag dat klanten aan rente betalen, waardoor een positief netto rendement ontstaat.

Voor het openen van deze spaarrekening kunnen klanten vanaf 1 april terecht in de Rabo App, waar Rabo GroenSparen vanaf dat moment volledig online beschikbaar is. Klanten kunnen dan ook weer extra inleggen op een bestaande rekening Rabo GroenSparen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.