Ads Top

Rabo GroenSparen vanaf april heropend

Per 1 april 2021 brengt Rabobank Rabo GroenSparen terug in de markt. Klanten kunnen vanaf dat moment een nieuwe rekening openen, of extra inleggen op een bestaande rekening Rabo GroenSparen.

Rabobank investeert via Rabo Groen Bank B.V. minimaal 70 procent van de inleg direct in groene projecten. De herintroductie van Rabo GroenSparen gaat volledig digitaal: de spaarrekening is per 1 april online toegankelijk via de Rabo App.

De rente voor Rabo GroenSparen wijzigt van 0,01 procent naar -0,50 procent. Door het beleid van de Europese Centrale Bank zijn de marktrentes al lange tijd zeer laag. Het vooruitzicht is dat dit voorlopig zo blijft. Hierdoor is lenen nu goedkoper, maar sparen minder aantrekkelijk. Dat heeft ook effect op Rabo GroenSparen.

Met dit aangepaste rentetarief kan Rabobank Rabo GroenSparen weer beschikbaar stellen. Met de bijbehorende fiscale voordelen biedt de bank toch een aantrekkelijk product: deze fiscale voordelen kunnen klanten een positief netto rendement opleveren. Zo profiteren klanten mogelijk van een extra vrijstelling voor de vermogensrendementsheffing. Rabo Groen Bank B.V. is op dit moment een aangewezen groenfonds. Het tegoed op Rabo GroenSparen is daardoor aangemerkt als groene belegging, waarvoor in box 3 een extra vrijstelling geldt, boven het heffingvrij vermogen van 50.000 euro per persoon (in 2021). Bovendien is er een extra heffingskorting van 0,70 procent over het vrijgestelde tegoed, dat aftrekbaar is van de te betalen inkomstenbelasting.
 
Klanten dienen rekening te houden met de belastingregels die voor de eigen specifieke situatie gelden. In 2021 is de fiscale groenvrijstelling 60.429 euro per persoon. Het maximaal toegestane tegoed op een rekening is  121.000 (2021). Bij de huidige fiscale regeling van de overheid zullen de fiscale voordelen voor bijna iedereen groter zijn dan het bedrag dat klanten aan rente betalen, waardoor een positief netto rendement ontstaat.

Voor het openen van deze spaarrekening kunnen klanten vanaf 1 april terecht in de Rabo App, waar Rabo GroenSparen vanaf dat moment volledig online beschikbaar is. Klanten kunnen dan ook weer extra inleggen op een bestaande rekening Rabo GroenSparen.

1 opmerking:

 1. Hallo en welkom bij Spotcap Global Loan Services, mijn naam is Claudia Klein, ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

  Heeft u dringend financiële versterking nodig? Heeft u voor verschillende doeleinden een lening nodig? als uw antwoord ja is, raad ik u aan om contact op te nemen met mijn kantoor via | spotlightglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | en binnen 24 uur een lening op uw rekening hebben staan, want we bieden uitstekende leendiensten over de hele wereld.

  We bieden allerlei soorten leendiensten (Persoonlijke lening, Zakelijke lening en nog veel meer), we bieden zowel langlopende als kortlopende leningen aan en ook kunt u tot 15 miljoen euro lenen en verstrekken we leningen tegen een lage rente van 3% per jaar. Mijn bedrijf helpt u verschillende doelen te bereiken met een breed scala aan leningproducten.

  We weten dat het krijgen van een legitieme lening altijd een enorm probleem is geweest.Voor individuen die een financieel probleem hebben en er een oplossing voor nodig hebben, vinden veel mensen het zo moeilijk om een ​​eigen vermogen te krijgen van hun lokale banken of andere financiële instellingen vanwege de hoge rente. rente, onvoldoende onderpand, verhouding tussen schuld en inkomen, lage kredietscore of andere redenen

  Geen wachttijden of stressvolle bankbezoeken meer. Onze service is 24/7 beschikbaar - u kunt een lening krijgen en uw transacties afronden waar en wanneer u maar wilt

  Wij bieden 24 uur per dag leendiensten van wereldklasse. Voor vragen / vragen? - Stuur een e-mail naar | spotlightglobalservices@gmail.com | of stuur ons een bericht op WhatsApp: +4915758108767 | of via website: https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial ||

  Uw familie, vrienden en collega's hoeven niet te weten dat u weinig geld heeft, schrijf ons gewoon en u ontvangt een lening.

  Uw financiële vrijheid ligt in uw handen !!

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.