Ads Top

250 sealbagautomaten weer open vanaf 31 maart

Banken en Geldmaat hebben een structurele oplossing uitgewerkt voor het veilig verpakt afstorten van contant geld in een sealbagautomaat. Geldmaat zal daarom op 31 maart 250 sealbagautomaten heropenen.

Vanaf dat moment komen er iedere week 10 tot 15 automaten bij. Onderdeel van de oplossing is dat ondernemers die gebruik willen maken van deze automaten een storting voortaan altijd vooraf moeten aankondigen in hun eigen beveiligde bankomgeving. Banken zullen hun klanten hier verder over informeren.

Eerder sloten banken en Geldmaat op advies van de politie alle sealbagautomaten. Banken namen dit ingrijpende besluit na een nieuwe vorm van plofkraak op een sealbagautomaat. Door deze nieuwe vorm konden er niet ontplofte explosieven achterblijven en ontstonden er risico’s op persoonlijke ongelukken bij gebruikers, medewerkers en passanten.

Sealbagautomaten zijn bestemd voor het verpakt afstorten van geld door ondernemers. Tot 31 maart kunnen ondernemers terecht bij een van de 40 bewaakte sealbagautomaten of bij de geldstortautomaten van de banken en Geldmaat. Dat zijn er opgeteld meer dan 1000. Op de Locatiewijzer van Geldmaat is het overzicht van de alternatieve geldstortlocaties te vinden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.