Ads Top

Onderzoek naar duurzaamheidsinformatie in fondsprospectussen

Beheerders van alternatieve beleggingsinstellingen en van instellingen voor collectieve beleggingen moeten binnenkort de AFM informatie aanleveren over hoe duurzaamheidsinformatie in hun prospectussen is opgenomen.

Aanleiding hiervoor is de inwerkingtreding van de Europese verordening voor informatie over duurzaamheid, ook wel de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR).

De SFDR, de verordening duurzaamheidsinformatie, treedt per 10 maart in werking. Deze verordening is van toepassing op verschillende sectoren waaronder verzekeraars, pensioenfondsen, banken en asset managers (beleggingsondernemingen en beheerders van beleggingsinstellingen). Zij zullen op basis van de nieuwe vereisten (meer) informatie beschikbaar moeten stellen over hoe zij zelf in hun bedrijfsvoering omgaan met duurzaamheidsrisico’s en hoe zij eventueel rekening houden met ongunstige effecten op duurzaamheid. Als zij duurzame producten aanbieden moet informatie over de duurzame kenmerken dan wel duurzame doelstellingen van deze producten beschikbaar zijn.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.