Ads Top

Bunq implementeert naam-/nummercontrole

Bunq bank werkt sinds kort met naam-nummercontrole. De Consumentenbond riep Bunq in januari 2021 op om consumenten beter te beschermen tegen oplichting. Daarop is snel gereageerd.

Met de IBAN naam-check krijgen consumenten een waarschuwing wanneer ze geld overmaken naar een Bunq-rekening en naam en bankrekeningnummer niet bij elkaar horen. Bunq was één van de weinige banken die dit veiligheidssysteem nog niet gebruikten.

De bank sluit zich vanaf maart 2021 ook aan bij het Protocol Incidenten-waarschuwingssysteem Financiële Instellingen (PIFI). Dit systeem bevat een zwarte lijst waarmee banken kunnen controleren of potentiële klanten eerder betrokken waren bij fraude.

Toch is de Consumentenbond niet helemaal tevreden: ‘Klanten krijgen bij Bunq standaard 25 IBAN-nummers. Dat vinden wij zorgelijk, omdat ze daardoor bij andere platforms langer onder de radar kunnen blijven in geval van oplichting.’ 

Bunq zegt met slimme fraudedetectie verdachte rekeninghouders te detecteren en dan meteen al hun IBAN-nummers te blokkeren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.