Ads Top

Zorgverzekering 2017: Premie stijgt tot nu toe gemiddeld 9 procent

De gemiddelde zorgpremie voor 2017 stijgt vooralsnog met 9,11 euro. Dit is €5,61 euro meer dan Minister Schippers in haar eerdere raming verwachtte. Inmiddels hebben 11 zorgverzekeraars de zorgpremie voor 2017 bekend gemaakt. Uit het voorlopige overzicht van de 23 bekend gemaakte zorgpremies kan geconcludeerd worden dat Minister Schippers er compleet naast zat. Het Zorgverzekering Informatie Centrum heeft een tussentijds overzicht voor de zorgverzekering in 2017 samengesteld.

Op basis van het huidige overzicht van bekendmakingen, is de zorgverzekering komend jaar het duurst bij Menzis. De premie van de ‘Menzis Basis Vrij’ restitutiepolis bedraagt komend jaar €122. Dit is per maand €12,25 meer dan vorig jaar.

Aan de andere kant van het zorgpremie-spectrum staat de ‘Friesland Zelf Bewust’. De premie voor deze naturapolis bedraagt in 2017 €99,95. Hier stijgt de premie voor de basisverzekering voor de zorg ‘slechts’ €8,25 per maand. Kanttekening hierbij is wel dat de echte prijsvechters zoals ZEKUR (traditioneel het goedkoopst) nog met de zorgpremies moeten komen. Het Z.I.C. verwacht dat deze prijsvechters zullen wachten tot zaterdag om de premies bekend te maken.

Zorgverzekeringen worden in 2017 aangeboden in vier verschillende polisvormen. Dit zijn de naturapolis, budgetpolis, restitutiepolis en combinatiepolis. De budgetpolis stijgt vooralsnog het hardst in 2017, vergeleken met overige polisvormen. Deze polisvorm wordt gemiddeld 10% duurder. Het is opvallend dat de budgetpolis ruim 2% harder stijgt dan de restitutiepolis, die normaal gesproken de sterkste stijging kent.

Op dit moment wordt nog gewacht op de grote zorgconcerns die de zorgpremie(s) nog bekend moeten maken (zoals Achmea en VGZ). Het Zorgverzekering Informatie Centrum heeft besloten om alle nieuwe bekendmakingen bij te houden op de pagina zorgverzekering 2017. Hierop monitoren de zorgexperts van het Z.I.C. alle relevante informatie over de zorgverzekering, met de meest actuele zorgpremies, wijzigingen en bekendmakingen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.