Ads Top

CDA: meer maatwerk is nodig bij verstrekken van hypotheken voor jong en oud

Het CDA vindt dat hypotheeknormen te strikt worden toegepast. CDA woordvoerder Erik Ronnes vindt dat hier verandering in moet komen, zodat jong en oud makkelijker een hypotheek kunnen krijgen. Door dit kabinet is de hypotheekverlening erg star geworden. Daarom heeft het CDA gepleit voor meer maatwerk bij het verstrekken van een hypotheek. Afgelopen week stemde de Tweede Kamer over het voorstel dat met een ruime meerderheid is aangenomen, de VVD stemde tegen.

Ronnes: ‘voor mensen die buiten het standaard profiel vallen zijn er vaak geen opties. Daar waar woonlasten gelijk blijven of zelfs beter worden en de schuldpositie verbeterd, moet maatwerk worden geleverd. Ook de toepassing van de normen moet geactualiseerd worden door hypotheekverstrekkers, waarbij inkomensperspectief en energiekosten opnieuw worden meegenomen, zonder dat de betalingsrisico’s onverantwoord toenemen.’

De strikte toepassing van normen die door het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) zijn opgesteld voor de hypotheekverstrekking leiden tot onredelijke situaties. En vormen daardoor een belemmering voor hypotheekverstrekking aan een grote groep potentiële huizenkopers. Dankzij het voorstel van het CDA komt daar nu verandering in.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.