Ads Top

Les over geldzaken: van een 6 naar een 7,1

Kinderen die les over geld hebben gehad, weten na die les significant meer over geldzaken dan dat ze voor die les wisten. Uitgedrukt in een rapportcijfer gaan de leerlingen van een 6 naar een 7,1. Kinderen die die gastles niet kregen, krijgen een gemiddeld cijfer van 6,2 dat stijgt naar een 6,8.

Dit blijkt uit een evaluatie van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) naar het effect van financiële gastlessen op de financiële kennis van leerlingen in groep 7 en 8. De gastlessen werden georganiseerd door de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en hierin werd gebruik gemaakt van spel de Cash Quiz.

Leerlingen uit groep 7 en 8 van de basisschool die de Cash Quiz hebben gespeeld, gaan meer vooruit in financiële kennis en vaardigheden dan leerlingen die de Cash Quiz niet hebben gespeeld. Het Nibud heeft dit onderzocht middels een effectmeting waarbij gebruik werd gemaakt van een experimentele groep en een controlegroep. De Cash Quiz bleek hieruit een effectieve methode voor financiële educatie. Dit weerlegt de conclusie uit een ander onderzoek (Fernandes e.a., 2014) waarin gesteld wordt dat financiële educatie nauwelijks effect heeft op financieel gedrag.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.