Ads Top

Aangetekend en ABN AMRO lanceren online contractondertekening

Vanaf 1 november kunnen zakelijke documenten als contracten en verkoopovereenkomsten 100% veilig en op een rechtsgeldige wijze worden ondertekend en verzonden via e-mail.

Het was sinds 2011 al mogelijk om via Aangetekend Mailen documenten beveiligd en rechtsgeldig te versturen via e-mail. Aangetekend Mailen maakt daarbij gebruik van een digitale handtekening waarmee de ontvanger een document eenvoudig kan ondertekenen. Hierdoor kan gebruik gemaakt worden van de efficiëntie van een digitaal proces en is er tegelijk de zekerheid van aangetekend versturen.

Deze digitale handtekening wordt nu gekoppeld aan iDIN. Dat is de nieuwe online identificatiemethode van de Nederlandse banken en de Betaalvereniging. Door deze koppeling ontstaat er een 100% veilige digitale handtekening. Hiermee kunnen contracten en andere documenten rechtsgeldig op afstand kunnen worden ondertekend. Vanaf 1 november starten Aangetekend BV, een strategische partner van KPN, en ABN AMRO met een pilot voor een aantal zakelijke klanten van de bank.

Bedrijven hebben steeds meer behoefte aan zekerheid over de identiteit van online klanten en gebruikers. Met iDIN kan een klant zijn identiteit bevestigen. Met deze nieuwe stap in de digitale dienstverlening spelen Aangetekend en ABN AMRO in op de behoefte aan zekerheid. Philip Voogt, commercieel directeur Aangetekend: “De toevoeging van iDIN is een logische stap in de verdere digitalisering van klantprocessen. Dat wij dit samen met ABN AMRO ontwikkelen, is een mooi voorbeeld van hoe de financiële sector innovatie omarmt.”

De dienst Aangetekend Mailen bestaat sinds 2011 en heeft een breed afnemersbestand met daarin zowel bedrijven als overheidsorganisaties (o.a. mkb, advocatenkantoren, verzekeringsmaatschappijen, makelaars, banken waaronder ABN AMRO en gemeenten). De dienst Aangetekend Mailen wordt ook actief in België, Duitsland en Spanje ingezet. Zie voor meer informatie over Aangetekend Mailen de website.

iDIN is een identificatiemethode van Nederlandse banken waarmee hun klanten zich online kunnen identificeren bij andere organisaties, met de veilige en vertrouwde inlogmiddelen van hun eigen bank. Klanten hoeven nu niet meer aparte toegangscodes aan te vragen en te onthouden. Zij kunnen nu bij bijvoorbeeld webwinkels, verzekeringsmaatschappijen of overheidsinstanties op dezelfde manier inloggen. Zie voor meer informatie over iDIN de website.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.