Ads Top

ACM beboet zeven pandhuizen voor te hoge rente

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) legt zeven pandhuizen van de franchiseketen Cash Converters boetes op van in totaal 437.500 euro. De pandhuizen hebben consumenten een rente gerekend van 9% per maand, terwijl ze niet meer dan 4,5% per maand mogen vragen. Het betreft Cash Converters Den Haag B.V., Cash Converters Arnhem B.V., Cash Converters Enschede B.V., Cash Converters Rotterdam-Centrum B.V., Cash Converters Rotterdam-Zuid B.V., Cash Converters Schiedam B.V. en Cash Converters Utrecht B.V.

Henk Don, bestuurslid van ACM: “Met deze boetes geeft ACM een duidelijk signaal af aan de sector. Consumenten die er voor kiezen een voorwerp als onderpand te geven in ruil voor geld, mogen niet worden geconfronteerd met te hoge kosten.”

Consumenten die behoefte hebben aan contant geld kunnen bij een pandhuis een voorwerp in onderpand geven. In ruil daarvoor ontvangen zij contant geld. Als zij het voorwerp weer terug willen, moeten zij het bedrag dat zij ontvingen met rente terugbetalen. Deze rente mag sinds juli 2015 niet hoger zijn dan 4,5% per maand. Naast deze rente mogen pandhuizen geen andere kosten rekenen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.