Ads Top

Handtekeningfraude ABN erger dan gedacht

De fraude bij de afdeling hypotheekadviezen van ABN AMRO blijkt groter dan gedacht. Zo hebben negentig hypotheekadviseurs handtekeningen gekopieerd. Enkele tientallen medewerkers moeten nog worden gehoord.

De bank heeft besloten dat de mogelijke arbeidsrechtelijke maatregelen voor betrokken medewerkers op individuele basis zullen worden vastgesteld. Ook wordt de kwestie besproken met de Stichting Tuchtrecht Banken.

Algemeen directeur Frans Woelders van ABN AMRO Retail: 'Ik snap dat het voor een adviseur lastig kan zijn om terug te gaan naar de klant, als het gaat om een wijziging in het advies waarbij er geen impact is voor de klant. Vaak heeft de klant zelf ook gevraagd wat het nut is van nog eens een handtekening zetten. En misschien zijn we in het proces wel doorgeslagen in de terugkoppeling naar klanten. Maar wat de redenen ook zijn geweest om dit te doen, ze waren allemaal verkeerd. Ik wil daarnaast ook benadrukken dat er ruim 800 hypotheekadviseurs zijn die niet deze keuze hebben gemaakt.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.