Ads Top

ABN zet particuliere klanten buiten Europa aan de kant

Vanaf eind november ontvangen ongeveer 15.000 van in het totaal ongeveer 5 miljoen particuliere klanten een bankmail of brief met het verzoek hun bankzaken of het afnemen van bepaalde producten bij ABN AMRO te beëindigen. Het gaat om klanten die permanent buiten de EER wonen en bankdiensten afnemen in Nederland. Dat betekent dat expats zijn uitgezonderd.

Voor retail klanten is ABN AMRO een Nederlandse bank die vooral Nederlandse en Europese klanten bedient. De toenemende hoeveelheid en complexiteit van relevante wet- en regelgeving maakt dat het bedienen van klanten buiten de EER steeds meer risico’s en extra kosten met zich brengt. Dat past niet bij de strategie van de bank om een bank met een gematigd risicoprofiel te zijn.

Hoewel de bank het spijtig vindt, betekent dat dat ze een deel van haar internationale klanten, wonend buiten de EER, vraagt hun bankzaken bij een andere bank onder te brengen. Daarvoor geeft zij haar klanten een ruime periode van 6 maanden de tijd. Uiteraard kunnen klanten contact met de bank opnemen. ABN AMRO betreurt het natuurlijk zeer dat door het besluit een einde komt aan een aantal klantrelaties.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.