Ads Top

ABN financiert Dakota Access-pijpleiding niet

Recent is er aandacht in de media over protesten door de Standing Rock Sioux stam en diverse milieuorganisaties tegen de aanleg van de Dakota Access-pijpleiding in de Amerikaanse staat North Dakota. 

Bij de protesten worden ook de banken die dit project financieren aangesproken op hun verantwoordelijkheid. Daarbij wordt onder meer verlangd dat de betrokken banken de financiering van de pijpleiding stopzetten. De Dakota Access-pijpleiding wordt gefinancierd door een consortium van 17 banken waarvan ABN AMRO geen onderdeel uitmaakt.

ABN AMRO heeft een relatie met Energy Transfer Equity, het moederbedrijf van Energie Transfer Partners, dat op zijn beurt een aandeel van 38% in de pijpleiding heeft. ABN AMRO heeft Energy Transfer Equity een financiering verstrekt ten behoeve van hun dagelijkse bedrijfsvoering.

ABN AMRO is zich naar eigen zeggen bewust van de zorgen van de Standing Rock Sioux en milieuorganisaties over de Dakota Access-pijpleiding. ABN AMRO is, zoals het duurzaamheidsbeleid van de bank ook voorschrijft, continu in gesprek met Energy Transfer Equity over de ontwikkelingen rondom de Dakota Access-pijpleiding. In deze gesprekken brengt ABN AMRO de zorgen over het project expliciet onder de aandacht.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.