Ads Top

ABN AMRO lid van R3

ABN AMRO is onlangs lid geworden van R3, is een innovatiebedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van nieuwe-generatie-technologieën voor de financiële sector. R3 heet een netwerk aan zich verbonden van vooraanstaande spelers in de mondiale financiële industrie. Gezamenlijk wordt er gewerkt aan nieuwe toepassingen die relevant zijn voor de mondiale financiële markten.

Arjan van Os, Hoofd Innovation Centre ABN AMRO: “Dit is voor ons het juiste moment om in te stappen. We doen al veel aan het ontwikkelen en testen van nieuwe technologieën. Zelf, maar ook met andere partijen. Bijvoorbeeld op het vlak van ‘distributed trust technologie’, oftewel de blockchain technologie. R3 heeft nu de schaal en de inrichting om op een breed en internationaal niveau zogenaamde ‘finance grade’ toepassingen te ontwikkelen op basis van deze nieuwe technologie. En ABN AMRO is klaar om mee te bewegen met deze ontwikkelingen en om onze eigen blockchain kennis naar een volgend niveau te brengen.“

R3 is in korte tijd gegroeid van zo’n 40 leden naar meer dan 70. Naast het lidmaatschap van R3 participeert ABN AMRO in andere verbanden om te werken aan de verdere ontwikkeling van de (blockchain) technologie. Onder andere met een deelneming in Digital Asset Holdings en het Linux Hyperledger Project. Daarnaast heeft de bank een samenwerkingsverband met IBM en experimenteert de bank op diverse terreinen op het Ethereum platform.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.