Ads Top

Risico’s van crowdfunding door investeerders mogelijk onderschat

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) evalueert momenteel de crowdfunding voorschriften die per 1 april 2016 zijn geïntroduceerd. De toezichthouder komt op basis van de eerste uitkomsten tot de voorlopige bevinding dat een deel van de investeerders de risico’s van crowdfunding onderschat.

Door het korte bestaan van de sector en de grote diversiteit is het op dit moment lastig om een goede inschatting te maken van de risico’s. De AFM is echter, op basis van huidige inzichten, van mening dat deze consumenten de risico’s onderschatten.

De AFM benadrukt dat de investeerder zelf een gedegen analyse zal moeten doen. Tegelijkertijd vormt dit voor de AFM ook aanleiding om scherper te kijken naar de wijze waarop de platformen projecten beoordelen en hoe ze klanten daarover informeren.

Net als bij het beleggen in andere productcategorieën, is het ook voor crowdfundbeleggen van belang dat er verantwoord wordt geïnvesteerd door consumenten. Investeren in crowdfunding kan een mooi rendement opleveren. De risico’s zijn echter nog onduidelijk. De AFM raadt consumenten aan een verantwoord deel van hun vermogen in crowdfunding te investeren en dit te spreiden over meerdere projecten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.