Ads Top

Provisieverbod schade ligt niet op tafel

Een provisieverbod voor schade ligt niet op tafel bij het Verbond voor Verzekeraars. Dat zei Verbondsvoorzitter David Knibbe een dezer dagen in een paneldiscussie met AFM en Adfiz onder leiding van Jort Kelder. Hij benadrukte dat het Verbond nog midden in het evaluatieproces zit en komend voorjaar met zijn standpunt naar buiten komt.


Knibbe noemde drie punten die belangrijk zijn bij de evaluatie: advies moet goed toegankelijk blijven, het nut van een level playing field en adequate toetsing of er nog verkeerde prikkels in het systeem zitten.

Volgens Adfiz-voorzitter Wim Heeres wordt er geknepen op het intermediair door verzekeraars en overheid als het gaat om provisiehoogte. Knibbe weersprak dat, maar merkte wel op dat de totale kosten blijvend omlaag moeten en de hele keten hierin slimmer moet opereren.

Gevraagd naar de toekomst verwees Femke de Vries van de AFM naar de VS en robotadvies. Virtueel advies ontwikkelt zich steeds beter en brengt de kosten omlaag. Maar er ligt wel het risico van bijvoorbeeld misbruik van data op de loer.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.