Ads Top

Moneywise lijfrente onderzoek 2016: Grootbank laat klant links liggen

Centraal Beheer is voor het vierde jaar op rij de beste aanbieder van lijfrentes. In 70% van de gevallen levert een lijfrente bij Centraal Beheer de hoogste uitkering op. In alle andere gevallen staat Centraal Beheer op de 2e plaats. Een verzekering bij Centraal Beheer keert altijd minimaal het ingelegde bedrag uit. Bij alle andere verzekeraars krijgt men bij looptijden tot 10 jaar minder terug dan men heeft ingelegd.

De grote banken als RABO, ABN AMRO, SNS bieden in bijna alle gevallen de laagste rentes voor banksparen met een lijfrente. ING biedt zelf geen lijfrente uitkeringen via banksparen aan stuurt klanten door naar Nationale Nederlanden. ABN AMRO scoort ronduit slecht. Waar Centraal Beheer 1,6% biedt voor een uitkering van 15 jaar komt ABN AMRO niet verder dan 0,70%. Dat is 56% lager.

Het mag geen verrassing zijn dat door de dalende marktrente de uitkeringen in 2016 lager zijn. Uit het onderzoek blijkt dat de uitkeringen in 2016 gemiddeld 2,8% lager zijn dan in 2015. Op de veel gekozen looptijd van 5 jaar zijn de uitkeringen gemiddeld 0,7% lager. De daling is het hoogst bij lange looptijden. De uitkering op een lijfrente voor 30 jaar daalde 6.3%. Een uitkering van bijvoorbeeld
Euro 200 per maand daalt dus naar Euro 187,40. Nog steeds zijn de uitkeringen bij een bank in alle gevallen hoger dan bij een verzekeraar.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.