Ads Top

Nu ook peer-to-peer verzekeren bij Reaal

Reaal lanceert POT, de eerste peer-to-peer verzekeringsapp in Nederland waarmee je samen met een groep vrienden zelf onderling spullen kunt verzekeren zoals je drone, gitaar of surfplank zonder tussenkomst van een verzekeraar.

Met POT bepaal je zelf welke risico’s je met wie deelt en met welke inleg. Bij schade dien je via de app een claim in. Deze claim wordt door alle deelnemers beoordeeld; de meerderheid bepaalt of een claim wordt uitbetaald of niet. Blijft aan het einde van het jaar geld over dan kan dit terug naar de deelnemers.

Om financiële transacties mogelijk te maken werkt POT samen met jongerenbank bunq. bunq is Nederlands jongste bank en loopt voorop in de digitalisering en vernieuwing van de bankensector.

Volgens Madelon Simons, Hoofd Digitale Innovatie bij VIVAT, biedt de app de gebruiker verschillende voordelen ten opzichte van een traditionele verzekering. 'Met POT bieden we een sociaal alternatief voor verzekeren aan. De app is gratis te downloaden, je betaalt alleen kosten voor de bankrekening.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.