Ads Top

Nog maximaal 0,7 procent spaarrente

Spaarders kunnen vanaf vandaag nog maximaal 0,7 procent rente krijgen op hun spaarrekening. Nationale Nederlanden, die de laatste maanden de hoogste spaarrente bood, verlaagt de rente op de internetspaarrekening per 11 november van 0,8 naar 0,7 procent.

“Hiermee is de hoogst haalbare spaarrente sinds 1 januari met 0,55 procentpunt gedaald en komen de hoogste en de laagste rentes steeds dichter bij elkaar te liggen”, legt Amanda Bulthuis van Spaarrente.nl uit.

Triodos Bank biedt al het hele jaar de laagste rente. Aan het begin van dit jaar was dit 0,3 procent en nu maar 0,1 procent. De drie grootbanken ING, Rabobank en ABN AMRO verlaagden de rentes van hun internetspaarrekening van 0,7 naar 0,3 procent.

De inflatie bedraagt op dit moment 0,4 procent. Dit betekent dat je spaargeld elk jaar 0,4 procent minder waard wordt. “Als je dan ook nog belasting over je spaargeld moet betalen, houd je er dus niets meer aan over. Sterker nog, sparen kost je dan zelfs geld,” zegt Bulthuis.

Veel mensen zijn door de lage spaarrentes op zoek naar alternatieven voor hun spaargeld. Een gemakkelijk en veilig alternatief is bijvoorbeeld een deel van je spaargeld op een kortlopend deposito vast te zetten. Als je meer spaargeld hebt dan wat je nodig hebt voor je financiële buffer, kun je voor bijvoorbeeld 2 of 3 jaar vastzetten op een deposito. Op dit moment zijn de hoogste spaarrentes voor een deposito van 2 of 3 jaar respectievelijk 1,20 tot 1,40 procent.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.