Ads Top

Belastingdienst duikt in de zogenoemde Panama Papers

De Belastingdienst gaat de voor Nederland relevante informatie uit de Panama Papers onderzoeken. Diverse staatshoofden en regeringsleiders zouden volgens de onthulde documenten geld hebben gestald in belastingparadijzen. De Belastingdienst zal actief kijken of daar gegevens bij zitten die bruikbaar zijn voor de belastingheffing. Nederland maakt zich immers sterk voor de aanpak van belastingontduiking en fraude.
Nederland werkt ook internationaal aan maatregelen om belastingontwijking en belastingontduiking tegen te gaan. Dat gebeurt onder meer door het automatisch uitwisselen van gegevens tussen belastingdiensten.

Verder is De Nederlandsche Bank (DNB) toezichthouder op trustkantoren en is dit toezicht de afgelopen jaren geïntensiveerd. Specifiek heeft DNB begin dit jaar een onderzoek gestart bij een selectie van trustkantoren naar het risico op witwassen in het betaalde voetbal. Uiteraard worden de recente onthullingen meegenomen in dit onderzoek. Uitkomsten worden verwacht voor eind tweede kwartaal 2016.

Nederlandse wetgeving inzake trustkantoren is de afgelopen jaren uitgebreid en wordt nog verder aangescherpt. Daarbij wordt rekening gehouden met de recente kritische bevindingen van DNB in het toezicht.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.