Ads Top

Aegon verkoopt merendeel Britse lijfrenteportefeuille aan Rothesay Life

Aegon verkoopt tweederde van zijn Britse lijfrenteportefeuille aan Rothesay Life. Deze transactie sluit aan bij Aegon's ambitie om kapitaal vrij te maken uit niet-kernactiviteiten. In de overeenkomst is vastgelegd dat Aegon 6 miljard pond aan verplichtingen herverzekert bij Rothesay, gevolgd door de overdracht van het juridische eigendom door middel van een zogenaamde 'Part VII transfer'.

De pro forma Solvency II positie van Aegon UK per eind 2015 verbetert naar schatting tot ~155 procent na de herverzekeringstransactie en ~165 procent na de 'Part VII transfer'. Voor het resterende deel van deze portefeuille onderzoekt Aegon ook de verkoopopties.

Aegon verkoopt sinds 2010 niet meer actief lijfrentes op de Britse markt. Door de verkoop van het merendeel van de lijfrenteportefeuille, kan Aegon zich richten op zijn platform dat klanten mogelijkheden biedt om tijdens hun werkzame leven te sparen en een inkomen na pensionering te regelen met hulp van een adviseur of direct on-line.

Het voordeel van de overgangsmaatregelen voor het Solvency II eigen vermogen van Aegon UK wordt door de transactie van de lijfrenteportefeuille beperkt. Als de transactie volledig is afgerond, is Aegon van plan om in lijn met zijn kapitaalbeleid voor dochterbedrijven het kapitaaloverschot naar de holding te laten stromen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.