Ads Top

Millennium-generatie verwacht spaargeld te moeten inzetten voor later

Pensioen opbouwen heeft voor de meeste Nederlanders geen prioriteit. Bovendien vindt de helft van de Nederlanders de materie lastig, tegen 39% in de rest van Europa. Dat komt mede omdat we in ons land de zekerheid kennen van de AOW. Daarom maken relatief weinig mensen zich zorgen dat ze na hun pensionering niet rond kunnen komen. Nederlanders gaan er daardoor vaak voetstoots vanuit dat ze genoeg geld hebben om hun oude dag door te komen. Dit blijkt uit grootschalig internationaal onderzoek van BlackRock onder 31.000 mensen in 20 landen.

"Sparen of beleggen voor een comfortabele oude dag heeft geen voorrang. Nederlanders willen als ze met pensioen gaan een gemiddeld inkomen van Euro27.400 ontvangen en 41 procent heeft er vertrouwen in dit niveau ook te zullen halen.", Aldus Bob Hendriks, hoofd Retail Nederland en Scandinavië van BlackRock. In 2014 toen het laatste onderzoek werd gehouden, lag dat percentage nog op 49 procent.

Driekwart van de Nederlandse respondenten die nog niet (volledig) met pensioen zijn, erkent wel dat ze naast hun AOW behoefte zullen hebben aan andere bronnen van inkomsten, zoals een aanvullend pensioen of spaargeld. De millennium-generatie verwacht, dankzij de onzekerheid over ons pensioenstelsel, duidelijk minder van de huidige regelingen (32 tegen 41 procent in totaal), zo blijkt uit de enquête. 47 procent van de millennium-generatie denkt later ook spaargeld te moeten inzetten als bron van inkomsten als ze met pensioen zijn.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.