Ads Top

Rabobank met ‘Hypotheek binnen een week’

De Rabobank start vandaag een grootschalige, landelijke hypotheekcampagne: ‘Hypotheek binnen een week’. Daarmee maakt de bank duidelijk waar klanten op kunnen rekenen: snel zekerheid of je het huis van je dromen kunt kopen.

De doorlooptijd in de markt voor het verkrijgen van een hypotheek is nog steeds lang. “Die gaan we nu verkorten,” zegt Elze Vonk, hoofd financieren, betalen en verzekeren bij Rabobank. ‘Met ‘Hypotheek binnen een week’ zetten we een nieuwe standaard in de markt en ook voor onszelf. Het is nou eenmaal leuker om met je huis bezig te zijn, dan met de financiering ervan. Hoe korter dit proces, des te beter. Het is zo ingericht dat we alles, vanaf het eerste telefoontje van de klant tot en met het passeren van de woning bij de notaris, binnen een week kunnen afhandelen.”

De klant speelt hierin zelf ook een cruciale rol. En er zijn afhankelijkheden van derden, zoals een notaris of een werkgever. Vonk: “Waar het om gaat is dat we de klant snel de zekerheid kunnen geven of hij het huis dat hij op het oog heeft, ook daadwerkelijk kan kopen. Dat geeft rust en overzicht. En als de klant ook daadwerkelijk transport binnen een week wenst, dan kan dat. We doen geen concessies aan onze voorwaarden, advies en onze zorgplicht. Het kopen van een huis is immers één van de grootste financiële beslissingen in een mensenleven en dat vraagt uiteraard om zorgvuldigheid.”

‘Hypotheek binnen een week’ heeft zich al bewezen in de praktijk. De Friese Rabobanken dragen sinds een half jaar deze klantbelofte met succes uit. Het feit dat klanten binnen een week de zekerheid hebben dat hun gewenste woning ook daadwerkelijk gefinancierd kan worden, wordt als zeer positief ervaren. Daarnaast wordt het transparante proces zeer gewaardeerd. De stappen waaruit het hypotheekproces bestaat zijn helder; klanten weten wat ze van de Rabobank mogen verwachten en wat Rabobank van hen verwacht.

Een recent commentaar van de economen van de Rabobank bevestigt dat de gemiddelde verkooptijd van woningen afneemt. Met name in de Randstedelijke gebieden wordt de markt minder ruim, wat ook blijkt uit de krapte-indicator. Deze indicator toont het aantal keuzemogelijkheden voor huizenkopers. Vooral in de de stedelijke gebieden is snel handelen en zekerheid over een te verkrijgen hypotheek dus steeds belangrijker.

De Rabobank maakt óók voor zzp’ers een hypotheek binnen een week mogelijk. Daarnaast biedt de Rabobank zzp’ers een hypotheek tegen nagenoeg dezelfde voorwaarden als een klant die in loondienst is. Zo is het maximale leenbedrag voor zzp’ers bij de Rabobank gelijk aan dat van iemand in loondienst, dus tot 102% van de woningwaarde. Het vastgestelde inkomen van de ondernemer wordt bovendien volledig meegenomen in de berekening van het maximaal te lenen bedrag. Dit in tegenstelling tot andere geldverstrekkers, waar een zzp’er vaak minder kan lenen dan een particuliere klant in loondienst. Startende zzp’ers kunnen bij de Rabobank al na één jaar in aanmerking komen voor een hypotheek. Flexwerkers met één jaar aantoonbare werkervaring kunnen ook in aanmerking komen voor een hypotheek met een doorlooptijd van een week.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.