Ads Top

Moonshot-campagne: Rabobanks eigen versnellingsprogramma

Op 1 april 2016 eindigde de tweede Moonshot-campagne van de Rabobank met een echte Demo Day. De Moonshot-campagne is een intern versnellingsprogramma waarbij alle medewerkers van de Rabobank de kans krijgen om vooruitstrevende ideeën te verwezenlijken. Een zoektocht naar baanbrekende ideeën die de Rabobank helpen om klanten nog beter te bedienen. Op de Moonshot Demo Day pitchten de winnaars hun uitgewerkte ideeën.

De tweede Moonshot-campagne leverde circa 150 ideeën op. Uit alle ideeën werden de twintig beste gekozen. Inzenders pitchten hun idee  voor een professionele jury waarna de tien beste ideeën doorgingen. Na een tweedaagse intensieve bootcamp, waarin de deelnemers  nieuwe skills leerden om hun idee verder te ontwikkelen, werden de vier winnende ideeën gekozen. Rene Steenvoorden, CIO Rabobank en verantwoordelijk voor innovatie binnen de Rabobank: ‘Het doel is nieuwe business te ontwikkelen om de Rabobank te helpen nog klantgerichter te worden. Het gaat om innovatieve ideeën waarvan we verwachten en hopen dat ze echt het verschil gaan maken. Medewerkers moeten dus ook nadenken over de competenties en expertises die ze nodig hebben om het idee tot een succes te maken.”
 
De winnende teams werkten vervolgens drie maanden lang in een startup-locatie in Amsterdam tussen andere startende ondernemingen aan hun idee. De winnaars onderbraken hiervoor tijdelijk hun reguliere werkzaamheden. Na deze drie maanden presenteerden ze hun ideeën, voortgang en groei op 1 april 2016 aan een jury tijdens de zogenaamde Demo Day.
 
De winnende ideeën dit jaar bestonden uit een toepassing waarmee men voor het doen van een betaling gebruik kan maken van contactpersonen in de mobiele telefoon in plaats van het rekeningnummer. Een idee om Nederlandse MKB-bedrijven, die zaken doen in bijvoorbeeld Zuidoost-Afrika te ondersteunen met het betalingsverkeer en de lokale betaalsystemen. Ook bedachten medewerkers een innovatieve oplossing voor internationaal opererende bedrijven met een valutarisico. En een team bedacht één Big Data-platform, waar food en agri-klanten en de Rabobank alle benodigde informatie kunnen vinden voor agrarische activiteiten.

Uit de eerste Moonshot-campagne in 2015 kwamen GRPPY en Fync als winnaars uit de bus. GRPPY is een app  waarmee consumenten in een virtuele groepspot uitgaven kunnen bijhouden en verrekenen. Deze oplossing kan gebruikt worden maar door alle consumenten (ongeacht bank of provider).  GRPPY zal  in mei 2016 beschikbaar komen voor klanten.

Fync is een toepassing voor ZZP’ers en startende ondernemers die informatie van de bank en de boekhouding combineert in één mobiele applicatie. Zo heeft de ondernemer altijd direct een actueel overzicht van zijn financiële situatie. Van het saldo op de bankrekening, maar ook van de benodigde reserveringen vanwege facturen en belastingen. Daarnaast geeft Fync signalen aan de gebruiker voor het uitvoeren van acties, zoals het najagen van een openstaande factuur. In de loop van 2016 zullen Rabobank klanten gebruik kunnen maken van deze app.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.