Ads Top

Mobiel betalen beschikbaar voor grotere groep klanten Rabobank en KPN

Rabobank-klanten met een mobiel abonnement van KPN  kunnen voortaan ook betalen met hun smartphone. De Rabo Wallet, de digitale portemonnee van de Rabobank, kan vanaf vandaag geïnstalleerd worden op  Android-toestellen met een KPN NFC SIM-kaart. Met de bankpas in hun telefoon kunnen ook klanten van 16 jaar en ouder aan de kassa betalen. De Rabo Wallet heeft daarnaast ruimte voor klantkaarten, aanbiedingen en het mobiel betalen van parkeerkosten.

De Rabobank biedt de Rabo Wallet als eerste Nederlandse bank ook aan voor jongeren vanaf 16 jaar. “Dat is een belangrijke toevoeging, omdat die doelgroep onderweg en op school volop te maken krijgt met contactloos betalen”, aldus woordvoerster Elze Vonk.

De Wallet is meer dan alleen een digitale bankpas. Klanten kunnen er klantkaarten, ledenpassen en kortingsbonnen in opslaan en indien gewenst aanbiedingen ontvangen. Ook kunnen ze hun saldo checken en parkeerkosten betalen. De betalingen worden direct van de betaalrekening afgeschreven, net als bij het gebruik van de bankpas. Hierdoor houden klanten grip op hun saldo en dat willen Nederlandse consumenten graag.

Met de NFC SIM-kaart van KPN zijn vrijwel alle Android 4.4 telefoons (of hoger) geschikt om met de Rabo Wallet veilig en eenvoudig mobiele transacties te verrichten. KPN voorziet nieuwe mobiele klanten sinds 1 januari al van een NFC SIM-kaart. Andere klanten van KPN, Telfort, Simyo en Yes Telecom  krijgen de SIM-kaart op aanvraag of bij reguliere vervanging.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.