Ads Top

'Gebrek aan financieringsruimte bedreigt groeikansen elektronicawinkels'

Nederlandse elektronicawinkels hebben goede vooruitzichten, maar de groeikansen lopen gevaar door een gebrek aan financiële ruimte. Zowel zelfstandige retailondernemers als winkelketens komen in de problemen doordat banken niet of nauwelijks krediet verlenen. UNETO-VNI wil op korte termijn overleggen met de overheid en de Nederlandse Vereniging van Banken.

Als gevolg van de economische crisis heeft de elektronicabranche noodzakelijke investeringen jarenlang moeten uitstellen. Nu de economie weer aantrekt, willen de winkeliers met geavanceerde producten en innovatieve verkoopkanalen inspelen op de veranderende wensen van de consument. Dat kan alleen door te investeren en daarvoor is financiering nodig. Juist nu houden de banken de hand op de knip. Ten onrechte, vindt UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de technische detailhandel, want de vooruitzichten zijn beter dan ooit.

Als de opstelling van de banken niet verandert, zijn volgens UNETO-VNI faillissementen onvermijdelijk en zullen veel banen onnodig verloren gaan. UNETO-VNI wil dan ook op korte termijn een overleg met de overheid en de Nederlandse Vereniging van Banken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.