Ads Top

Rabobank gaat samenwerken met crowdfundingplatforms Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd

De Rabobank en crowdfundingplatforms Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd hebben vandaag een kaderovereenkomst getekend. Met deze samenwerking kan de bank ondernemers met een financieringsbehoefte naast bancair krediet ook beter wijzen op de mogelijkheden van crowdfunding. Voor ondernemers die voor financiering van hun plan geen of maar deels bancair krediet kunnen krijgen, kan crowdfunding een alternatief of aanvulling zijn. Rabobank heeft vandaag met Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd afspraken gemaakt over het doorverwijzen van klanten naar deze crowdfundingplatforms.

'De Rabobank wil de financiële motor zijn voor ondernemend Nederland door ondernemers te helpen met het vinden van financiering voor hun plannen. Daarvoor kijken we verder dan alleen onze ‘eigen winkel’ en zoeken we samenwerking met andere financiële partijen. Deze twee crowdfundingpartners zijn sterk gericht op het mkb. Dankzij deze unieke samenwerking gaan we ondernemers, voor wie crowdfunding passend kan zijn, beter en sneller helpen met het rondkrijgen van hun financiering,' licht Eric Saris, directeur Bedrijven van de Rabobank toe. De ondernemer kiest natuurlijk uiteindelijk zelf om financiering bijvoorbeeld via crowdfunding te verkrijgen.

Voor veel ondernemersplannen is bancair krediet beschikbaar. Voor sommige plannen bestaat een financiering uit een slimme financieringsmix, waarin bancair krediet wordt gestapeld met aanvullende financiering van externe financiers. Ondernemers met een goed plan kunnen bij de Rabobank rekenen op ondersteuning in het vinden van een passende financiering. Daarvoor kan de coöperatieve bank ondernemers naast het verstrekken van bancair krediet ook helpen met het vinden van externe geldaanbieders, waaronder crowdfundingpartners.

In de kaderovereenkomst hebben de Rabobank en de crowdfundingpartners afspraken vastgelegd over de mogelijkheid om klanten van de bank door te verwijzen naar de crowdfundingplatforms. De samenwerking tussen de bank en Collin Crowdfund en Oneplanetcrowd heeft nog alleen betrekking op leningen. Van de zijde van de bank is alleen sprake van een doorverwijzing; de bank geeft geen advies over crowdfunding. Nadat een klant met een goed plan is gewezen op de mogelijkheden van crowdfunding, beslist de klant zelf om daar wel of niet gebruik van te maken. De beheertaken van de bank en van de crowdfundingplatforms blijven volledig gescheiden. De crowdfundingpartners voldoen aan de wettelijke en kwaliteitseisen die de AFM stelt.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.