Ads Top

Ministers van Financiën bijeen in Amsterdam

Minister Jeroen Dijsselbloem leidde vrijdag 22 april in Amsterdam diverse discussies tijdens de  informele Raad voor Economische en Financiële Zaken (Ecofin). De Europese ministers van Financiën van de 28 landen van Europese Unie bespraken onder meer versterking van de Europese bankenunie, de zogenoemde Panama Papers en de bijdrage van de financiële sector aan een duurzame en stabiele economie.

Bij de discussie over de bankenunie ging het over het risico van landen in geldnood. Banken met veel staatsobligaties kunnen daardoor ook in geldnood raken. Nederland had als EU-voorzitter dit punt op de agenda gezet. “We hadden een diepgaande discussie,” zei Dijsselbloem. “Het is goed om te merken dat iedereen het belang van dit onderwerp inziet.”

Daarnaast zal Nederland als voorzitter prioriteit geven aan manieren om belastingfraude en –ontwijking te bestrijden. Nederland zou graag zien dat de lidstaten nog meer gezamenlijk optrekken en vernieuwende methodes gebruiken om criminele bendes te bestrijden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.