Ads Top

Lancering vernieuwde app MobielSchadeMelden

Het kreeg behoorlijk veel aandacht in de media: de lancering van de vernieuwde app MobielSchadeMelden. Op 29 maart 2016 vond de kick-off plaats bij een van de initiatiefnemers, het Verbond van Verzekeraars. In het insuranceLAB verzamelden een groep stakeholders zich om zich te laten informeren, maar vooral: om dit gezamenlijke project te vieren.

“Veiligheid staat in ons nieuwe middellangetermijnplan hoog in het vaandel. En specifiek verkeersveiligheid is één van de speerpunten”, trapte Richard Weurding, algemeen directeur van het Verbond, af. Centraal stond de app MobielSchadeMelden, een app die het Europees Schadeformulier overbodig maakt. Het proces van melden en afhandelen van schade verloopt sneller en accurater (doordat het direct bij de verzekeraar terecht komt) Daarnaast zorgt gebruik van de app ervoor dat gevaarlijke verkeerssituaties beter in kaart worden gebracht.

“Als je het over veiligheid hebt, kun je het eigenlijk alleen maar over onveiligheid hebben”, aldus Adriaan Heino, verkeerspsycholoog bij Achmea. Volgens Heino biedt MobielSchadeMelden het grote voordeel dat nu – bijvoorbeeld – ook fietsers schade kunnen melden. Hierdoor krijg je inzicht in situaties waar je anders geen inzicht in zou krijgen. Dus in de kleinere materiële schades, schades zonder gevolgen of ‘incidenten’.

Erik Donkers, directeur van VIA, vertelt dat de afgelopen jaren het aantal meldingen van schades sterk is afgenomen. Dat betekent niet dat er geen ongevallen zijn, maar puur dat er vaak geen melding van wordt gemaakt. Dat betekent weer dat er minder inzicht in verkeersonveilige situaties is. “Met MobielSchadeMelden hopen we daar verandering in te brengen.” Benieuwd hoe de app werkt? Neem dan vooral eens een kijkje op MobielSchadeMelden.nl.

De app is inmiddels zo’n 90.000 keer gedownload. Heeft u ‘m al op uw smartphone staan? MobielSchadeMelden is te vinden in de AppStore en Google Play.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.