Ads Top

Rabobank partner blockchain startupprogramma Nexuslab

Rabobank start een samenwerking met het Zwitserse Nexuslab, een blockchain startupprogramma onder de vlag van Startupbootcamp. Het partnership geeft Rabobank de mogelijkheid om te kunnen werken met veelbelovende internationale initiatieven op blockchaingebied. Binnen het programma levert de bank mentors, kennis en expertise om deelnemers te ondersteunen in de ontwikkeling van hun ideeën. Op 24 april startte het programma in Amsterdam met 10 geselecteerde startups uit diverse Europese landen.

Volgens Harrie Vollaard, hoofd Innovatie bij Rabobank, experimenteert Rabobank al enige tijd met blockchaintechnologie. 'We hebben op dit moment vier speerpunten op blockchaingebied: het internationale betalingsverkeer, micro-payments via Internet of Things, conditionele betalingen en smart contracts. Door de samenwerking met Nexuslab kunnen we onze kennis over deze technologie verder verdiepen. Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid om rechtstreeks te werken met perspectiefrijke blockchainstartups en deze te verbinden met onze eigen projecten. Deze combinatie zorgt voor een versnelling van de realisatie van onze speerpunten.'

Rabobank ondersteunt innovatie-initiatieven op diverse manieren. Door samenwerkingsverbanden en investeringen is de Rabobank onderdeel van het Fintech-ecosysteem waardoor de bank toegang krijgt tot innovatieve oplossingen waarmee klanten in de toekomst sneller en makkelijker hun financiële zaken kunnen regelen. De afgelopen drie jaar heeft de Rabobank de samenwerkingsverbanden met versnellingsprogramma’s vervijfvoudigd en het aantal partnerships met startups is de afgelopen vijf jaar vertienvoudigd*.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.