Ads Top

ABN AMRO maakt eerste leerstoel Sociaal Ondernemerschap mede mogelijk

Professor Harry Hummels is per 1 mei 2016 benoemd tot hoogleraar Sociaal Ondernemerschap aan de Utrecht University School of Economics, faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie. Daarmee heeft Utrecht een primeur: de leerstoel is de eerste op het gebied van Sociaal Ondernemerschap in Nederland. Hummels gaat aan de slag met het nieuwe onderzoekstraject internationale innovatie in de waardeketen, waarbij een start wordt gemaakt met de waardeketen van cacao. Zijn leerstoel is mede mogelijk gemaakt door ABN AMRO en Tony’s Chocolonely.

Sociale ondernemingen stellen de maatschappelijke missie van hun bedrijf voorop. Geld verdienen is van secundair belang. Sociale ondernemingen zijn in alle sectoren van het bedrijfsleven te vinden en creëren grote maatschappelijke waarde voor mens en milieu.

Eric Buckens, directeur ABN AMRO Social Impact Fund: de impact van sociaal ondernemers in de maatschappij is groot. De ambitie van ABN AMRO is om deze ondernemers verder te helpen. Dit doen we al door de inzet van onze eigen expertise zoals financiering, financieel advies, coaching via de ABN AMRO Foundation en met investeringen van het ABN AMRO Impact Fund. Daarnaast geloven wij sterk in het ontwikkelen en delen van onafhankelijke kennis over de markt van sociaal ondernemen. We verwachten dat deze Leerstoel daar een belangrijke bijdrage aan zal leveren.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.