Ads Top

Zorgverzekering in 2024 opnieuw flink duurder, maar minder dan verwacht

De premies voor zorgverzekeringen stijgen het komende jaar opnieuw flink, meldt Geldnl. Inmiddels hebben 17 zorgverzekeraars de premies voor één of meer van hun basisverzekeringen voor 2024 bekend gemaakt.

De stijgingen komend uit op gemiddeld 10,60 euro per maand, oftewel 7,6 procent duurder dan 2023.

Bij de grote zorgverzekeraars VGZ en Menzis stijgen de premies met 5 tot 6 euro per maand. Alleen de restitutiepolis van Menzis wordt 9 euro per maand duurder. Bij Zilveren Kruis stijgen de premies met 8,5 tot 9 euro per maand. Deze stijgingen liggen flink lager dan wat DSW en Stad Holland eerder bekend maakten. Bij deze zorgverzekeraars ligt de premie in 2024  respectievelijk 11,50 euro en 14 euro per maand hoger dan in 2023.”

De premies die vandaag en gisteren bekend zijn stijgen een stuk minder hard dan de 12 euro per maand die het Kabinet voorspelde met Prinsjesdag. Dat de zorgverzekeraars hun premies lager kunnen houden, komt vooral doordat ze een deel van de reserves inzetten. Daarnaast geven bijvoorbeeld VGZ en Menzis aan dat ze hun kosten willen verlagen en gaan investeren in mogelijkheden om de zorgkosten omlaag te krijgen. Als ze de kosten omlaag weten te krijgen, hebben ze natuurlijk ook minder premie-inkomsten nodig.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.