Ads Top

Spectral ontvangt investering van ABN AMRO Sustainable Impact Fund

Spectral, een pionier op het gebied van de integratie van energie- en informatietechnologie en een invloedrijke scale-up in de energiesector, heeft een investering veiliggesteld van ABN AMRO’s Sustainable Impact Fund (SIF).

Het fonds investeert in impactgedreven bedrijven die zowel maatschappelijk als financieel rendement nastreven. De investering zal voornamelijk gebruikt worden om de operatie op te schalen en te professionaliseren.

De missie van Spectral is om schone energieoplossingen en state-of-the-art IT-infrastructuur te gebruiken om de overgang naar een 100% hernieuwbaar energiesysteem te versnellen. Spectral biedt SaaS-oplossingen: STELLAR integreert en optimaliseert hernieuwbare energysystemen en BRIGHTER optimaliseert energieverbuik in vastgoed. Met deze strategische investering van SIF is Spectral in staat om haar inspanningen in het creëren van een duurzame en verbonden toekomst te versnellen en een tijdperk van ongekende groei en impact te ontsluiten. Clairfield adviseerde en ondersteunde Spectral bij het ophalen van de financiering.

Eerder heeft Spectral een significante impact gehad op het gebied van hernieuwbare energie. Mijlpalen zijn onder meer de implementatie van de eerste Nederlandse oplossing voor netcongestie op Schiphol Trade Park, het worden van de Nederlandse marktleider in de aansturing van energieopslag en het succesvol helpen van vastgoedinvesteerders als Bouwinvest, Merin en NSI bij het beheren van hun ESG-gegevens en het optimaliseren van hun portefeuilles.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.