Ads Top

Meerderheid Nederlanders vindt verzekeringswereld onoverzichtelijk en niet transparant

Van verzekeringen bij verschillende aanbieders, ongelijke dekkingsniveaus tot ingewikkelde schadeprocedures. Voor 54 procent van de Nederlanders is de wereld van verzekeringen onoverzichtelijk en niet transparant. Dat blijkt uit representatief onderzoek onder 1000 Nederlanders door onafhankelijk verzekeringsplatform Surebird. Niet gek dus, dat 58 procent van de Nederlanders het liefst geen tijd spendeert aan hun verzekeringszaken en 31 procent zich soms zorgen maakt dat ze niet voldoende gedekt zijn. Met de inzet van slimme algoritmes en persoonlijke schadecoaches wil Surebird een nieuwe standaard zetten voor transparantie en klantgerichtheid in de traditioneel productgedreven verzekeringswereld.  

Door een wildgroei aan verzekeringen bij verschillende verzekeraars zien consumenten soms door de bomen het bos niet meer. In het onderzoek zegt 59 procent het vervelend te vinden niet alle verzekeringen in een overzicht te hebben. Ook ligt in de traditionele wereld van verzekeringen de focus vooral op claimafhandeling, en niet op het belang en de beleving van de klant. Dat terwijl uit het onderzoek blijkt dat 56% van de Nederlanders het belangrijk vindt om persoonlijk contact te hebben over hun verzekeringen.

Uit het onderzoek van Surebird blijkt dat de helft van Nederlanders het zonde van hun tijd en energie vindt om regelmatig verzekeringen te vergelijken. Bijna 60 procent geeft aan niet of nauwelijks te wisselen van verzekeraar. Dat kan ervoor zorgen dat ze te veel betalen voor verzekeringen of dekkingen niet meer goed aansluiten op hun levenssituatie.

Surebird gebruikt algoritmes om het veranderende aanbod van verzekeraars in de gaten te houden. Wanneer de levenssituatie van de verzekerde of het aanbod bij de verzekeraar verandert, wordt de nieuwe situatie automatisch vergeleken met de huidige premies en dekkingen. Vervolgens krijgt de klant een melding van het betere aanbod dat met een druk op de knop direct kan worden geaccepteerd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.