Ads Top

ING lanceert Rond af & Spaar

ING introduceert ‘Rond af & Spaar’, een nieuwe dienst waarmee klanten automatisch kunnen sparen bij betalingen met de betaalpas, Apple Pay, Mobiel Betalen of Ideal. Met Rond af & Spaar wordt bij iedere betaling het bedrag tot 1 euro naar boven afgerond en op de spaarrekening gestort.

Ook is het mogelijk om een ‘spaarversneller’ in te zetten. Het bedrag wordt dan per betaling naar 5 euro afgerond. Ervaring in andere ING-landen laat zien dat klanten gemiddeld 33 euro per maand opzij leggen. Het meest populaire spaardoel is de vakantie, gevolgd door de auto en het huis.

Om de financiële veerkracht te vergroten is sparen belangrijk. “We zien dat vooral jongeren moeite hebben met het opbouwen van een spaarbuffer. Zij hebben vaak weinig spaargeld, ervaren daardoor geldstress en staan zo bij de start van hun volwassen leven al op achterstand. Maar liefst één op de vijf jongeren heeft te maken met ernstige betalingsproblemen, blijkt uit recent onderzoek van het Nibud. Daar willen we met deze dienst iets aan doen. Met een beetje spaargeld vergroot je namelijk al de kans dat je tegenvallers op kunt vangen. In het ideale geval zou iedereen ten minste het eigen risico van de zorgverzekering, 385 euro, op de rekening moeten hebben. Als je dan een keer zorg nodig hebt, raak je niet direct in de problemen. Wanneer je automatisch 33 euro per maand spaart dan heb je na een jaar al precies dit bedrag achter de hand”, zegt Japke Kaastra, Head of Financial Health ING Nederland.

Met Rond af & Spaar wordt dagelijks het totale verschil tussen de betalingen en de afgeronde bedragen automatisch op de Oranje Spaarrekening gestort. Het geld kan dan ook worden gekoppeld aan een spaardoel.

ING introduceerde Spaardoelen in 2013. Inventarisatie van de afgelopen tien jaar laat zien dat vakantie met afstand het meest populaire spaardoel is. Daarna volgen ‘Huis kopen’, ‘Auto’ en ‘Opbouw Vermogen’. Het aflossen van schuld staat op de vijfde plek.

Rond af & Spaar is kosteloos te gebruiken voor alle ING-klanten van twaalf jaar en ouder in het bezit een Oranje Spaarrekening. Rond af & Spaar is gemakkelijk aan en uit te zetten in de ING app.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.