Ads Top

Koninklijke Nederlandse Munt introduceert eerste NFT munt

De Koninklijke Nederlandse Munt lanceert de allereerste Nederlandse NFT munten. De collectie van 4.000 stuks is geïnspireerd op de samenwerking met Free a Girl. Nog nooit eerder werd een NFT uitgebracht door de producent van Nederlands muntgeld. Met de onthulling van de digitale munt gaat ook direct de verkoop van de Free a Girl coincard van start.

De nieuwe NFT munt komt in een bijzondere combinatie van een fysieke penning en een digitale NFT. Bij aankoop van een Free a Girl penning bij de Koninklijke Nederlandse Munt kan direct een NFT worden geclaimd, dankzij de QR-code op de coincard. Vijf verschillende NFT’s van de Koninklijke Nederlandse Munt komen samen in een unieke collectie.

De NFT’s staan voor de ambitieuze jonge vrouwen die zijn bevrijd door Free a Girl van seksuele uitbuiting. Free a Girl ondersteunt wereldwijd activistische organisaties die er alles aan doen om meisjes te bevrijden. Medewerkers van deze organisaties zetten zich met gevaar voor eigen leven in om bijvoorbeeld undercover te gaan in bordelen of door online onderzoek te doen. Bij voldoende bewijsmateriaal van seksuele uitbuiting trappen de bevrijdingsteams letterlijk de deuren in om meisjes te bevrijden. Ook zorgt Free a Girl voor bewustwording van de problematiek van seksuele uitbuiting en geeft de stichting meisjes een toekomst via speciale School for Justice-programma’s.

Met de lancering van een NFT wil de Koninklijke Nederlandse Munt het verzamelen van munten toegankelijker maken voor een breder publiek.

Voor de NFT’s maakt de Koninklijke Nederlandse Munt gebruik van de THX Network software.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.