Ads Top

FBTO en Allianz Direct beste autoverzekeraars van 2023

FBTO en Allianz Direct zijn verkozen tot de beste autoverzekeraars van 2023. De winnaars hebben daarvoor de bijbehorende Autoverzekeraar van het Jaar Award in ontvangst mogen nemen van Autoverzekering.nl.

De onafhankelijke vergelijkingssite houdt sinds 2020 jaarlijks een panelonderzoek onder ruim duizend consumenten die daarin kunnen aangeven wat ze belangrijk vinden bij hun autoverzekering. Daarna wordt gekeken hoe verzekeraars scoren op die punten. Wie de beste voorwaarden en dekking aanbiedt, krijgt de meeste punten en daar rolt uiteindelijk een rapportcijfer uit.

FBTO heeft dit jaar twee awards in de wacht gesleept. Voor de WA beperkt cascoverzekering krijgt de verzekeraar een 8,7 als rapportcijfer en voor zijn allrisk verzekering een 8,8. In beide categorieën is dat de hoogste score. Allianz Direct scoort bij de WA-verzekeringen het hoogst van alle verzekeraars: een 9,6.

Uit het onderzoek blijkt dat ruim een derde van de consumenten nog nooit is overgestapt naar een andere verzekeraar. Vier op de tien mensen die wel switchten deden dat om geld te besparen. In de top 5 van belangrijkste eisen die consumenten aan hun autoverzekering stellen, staat de dekking van letselschade voor inzittenden bovenaan. Van de respondenten vindt 89 procent dit belangrijk. Toch is dat vaak niet standaard meeverzekerd. 88 procent vindt het belangrijk dat de schade door vandalisme wordt vergoed. Net zoveel mensen vinden het belangrijk dat ze direct verzekerd zijn als zij een autoverzekering hebben afgesloten. 87 procent vindt de vergoeding van schade aan autoruiten belangrijk en 84 procent van de autobezitters vindt het belangrijk dat diefstal gedekt is.

Autoverzekering.nl startte in 2020 met de Autoverzekeraar van het Jaar Awards. Enerzijds om autoverzekeraars te laten zien wat autobezitters belangrijk vinden aan hun verzekering en anderzijds om autobezitters te helpen een keuze te maken die het beste bij hun persoonlijke (financiële) situatie en wensen past. ,,Het verschil tussen de verzekeraar met het hoogste cijfer en de verzekeraar met het laagste cijfer is groot. Er is dus nog genoeg ruimte voor verbetering van de polisvoorwaarden voor veel verzekeraars”, zegt Jerry Poel, autoverzekering-expert bij Autoverzekering.nl.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.