Ads Top

Fintech Swan naar Amsterdam

De Europese fintech Swan introduceert lokale rekeningen waarmee Nederlandse bedrijven NL-IBAN's kunnen aanbieden aan hun klanten. Dit is, samen met de opening van een kantoor in Amsterdam, onderdeel van de hyperlocalisatie strategie van het bedrijf om alle activiteiten lokaal aan te bieden.

De officiële toetreding van de Nederlandse markt volgt snel op de recente aankondiging van een Series B-investering van 37 miljoen euro. Voor de internationale uitbreiding van zijn Banking-as-a-Service platform wordt het bedrijf gesteund door investeerders als Lakestar, Accel en Creandum.

Via eenvoudige API’s kunnen bedrijven snel en gemakkelijk bankdiensten aanbieden zoals rekeningen, betaalkaarten en betalingen. Ondanks zijn korte bestaan heeft de fintech al meer dan 100 klanten in heel Europa, variërend van snelgroeiende scale-ups tot grote ondernemingen.  

Swan heeft al partners in twaalf Europese landen waaronder gevestigde bedrijven als de Franse retailgroep Carrefour en technologie scale-ups als Pennylane, Lucca, Factorial, Expensya en Agicap. Daarnaast was Ageras het eerste bedrijf dat in Nederland met Swan bankfuncties integreerde in zijn boekhoud- en belastingaangiftediensten.

Swan verwacht de komende twee jaar zijn personeelsbestand te verdubbelen, waarbij het kantoor in Amsterdam een ​​belangrijke hub zal zijn voor medewerkers in de regio.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.