Ads Top

Verzekerde stormschade Ciarán geschat op 15 miljoen euro

Volgens een eerste schatting door het Verbond van Verzekeraars, komt de verzekerde schade aan woningen, auto’s en bedrijfsgebouwen door de storm Ciarán uit op ongeveer 15 miljoen euro.

Op basis van dit beeld lijkt de verzekerde schadelast mee te vallen. Dit neemt niet weg dat de storm plaatselijk voor veel overlast en leed heeft gezorgd. In het Limburgse Venray is een man overleden door een

Het Verbond benadrukt dat nog niet kan worden berekend hoe groot de schade precies is, omdat nog niet alle schadeclaims zijn ingediend bij verzekeraars. Het is een modelschatting, dus er is geen rekening gehouden met specifieke schades. Naast verzekerde schade, is er ook schade in de publieke ruimte, zoals bushokjes. Die bedragen vallen in de regel niet onder het geschatte schadebedrag.

Nederlanders zijn doorgaans goed verzekerd tegen schade door flinke windstoten. De meeste particuliere woonhuisverzekeringen dekken schade door storm. Dit geldt voor de woning, de inhoud van de woning en voor schuttingen. Woonverzekeraars hanteren vaak wel een eigen risico. Auto’s met een WA-plusverzekering (beperkt casco) of allriskverzekering (casco) zijn verzekerd tegen schade door storm. Ongeveer twee derde van het wagenpark in Nederland heeft zo’n type verzekering.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.