Ads Top

Bank voor de klas: nu het hele jaar door financiële gastlessen

Vanaf vandaag kunnen leerkrachten in het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs doorlopend een gastles Bank voor de klas aanvragen.

Daardoor zijn gastlessen voor het eerst voor een langere periode beschikbaar en niet alleen vanaf de Week van het geld (doorgaans in maart). Ook nieuw dit jaar zijn de gastlessen in het voortgezet onderwijs. Met deze uitbereiding biedt Bank voor de klas gastlessen voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar.

Hierdoor zal het project Bank voor de klas van de Nederlandse Vereniging van Banken de komende jaren nog meer leerlingen bereiken. In de tien jaar van haar bestaan heeft Bank voor de Klas voor ruim een miljoen basisschoolleerlingen een financiële gastles verzorgd. De gastlessen worden verzorgd door mensen die in de bankensector werken.

Door het verlengen van de periode geeft Bank voor de klas leerkrachten de mogelijkheid om financiële educatie op te nemen in bestaande vakken/lessen. Hierdoor is het voor leerkrachten mogelijk om een gastles in te plannen op een moment waarop deze goed aansluit bij het lesprogramma. Tijdens de gastlessen wordt de Cash Quiz gespeeld. Dit interactieve spel stimuleert het gesprek over geldzaken in de klas. Onderwerpen zoals veilig bankieren, sparen, het voorkomen van schulden, lenen en (online) verleidingen komen hierin aan bod.

Door de snel veranderende financiële wereld blijft het belangrijk om kinderen en jongeren te leren omgaan met geld. Het doel van de gastlessen is om jongeren voor te bereiden op 18 jaar en financiële zelfstandigheid.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.