Ads Top

OHRA maakt zorgpremie 2024 bekend

De maandpremie van de basisverzekering van OHRA Zorg wordt 145,60 euro in 2024. Dit betekent een premiestijging van 9,65 euro per maand. Hiermee blijft OHRA onder de verwachte gemiddelde premiestijging van het kabinet van 12 euro per maand.

Ook in 2024 biedt OHRA een zorgverzekering waarbij klanten zelf kunnen kiezen waar en door wie zij zich laten behandelen. OHRA klanten mogen naar de zorgverlener waar zij het snelst geholpen worden, ook als dit een specialistische kliniek is.

Klanten met een OHRA Zorgverzekering profiteren naast keuzevrijheid ook van:

Een pakket gericht op preventie. Dit is onderdeel van de basisverzekering. Met de introductie van OHRA Energiek, met bijvoorbeeld een jaarlijkse persoonlijke gezondheidscheck en een dekking voor een EHBO-cursus, profiteren nu alle verzekerden van preventieve diensten.
Fysio Meeneemservice, waarmee ongebruikte fysiobehandelingen (maximaal 9 behandelingen) vanuit de aanvullende verzekering meegaan naar het nieuwe jaar. Voor maximaal € 1,50 per maand.
Online geestelijke gezondheidszorg, zodat alle verzekerden thuis geholpen kunnen worden bij mentale klachten.
Gratis tandongevallenverzekering (met vergoeding tot € 20.000) bij elke aanvullende verzekering.
 
OHRA biedt ook diverse kosteloze diensten voor klanten én niet-klanten. Zo is er voor mantelzorgers de Zorg Assistent, en is er voor hulp bij allerlei levensgebeurtenissen met financiële impact de Budget Assistent. En deze maand introduceert OHRA ook de nieuwe Coach Assistent om aan spanning en stress te werken. 

De meest gekozen zorgverzekering van VGZ kost in 2024 146,95 euro per maand. Dat is 5 euro meer dan dit jaar. Ook Menzis kwam een dezer dagen met een hogere premie (5,50 euro meer). Naast loonstijgingen en inflatie komt dat volgens VGZ doordat we langer leven en steeds meer zorg vragen.

Vorig jaar kwam er bij VGZ ook ruim 9 euro per maand bij en het jaar ervoor 8 euro. Ook deze premiestijging is onvermijdelijk.

Bij de premiestijging speelt mee dat VGZ in tegenstelling tot eerdere jaren geen reserves kan aanspreken om de premiestijging te beperken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.